ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2022-2023

ΑΡΘΡΑ 2022

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ  

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ



ΑΡΘΡΑ 2023


Φωτογραφίες – στιγμές από την κατασκευή του βοτανικού μας κήπου


Το 15 μελές και πολλοί μαθητές από όλα τα τμήματα συμμετέχουν και βοηθούν στην κατασκευή βοτανικού κήπου, λίμνης, κεφαλόβρυσου και πινάκων ζωγραφικής σε παλέτες.

Στιγμές δημιουργίας εκτός….αιθούσης!

Με κλικ στις φωτογραφίες τις μεγενθύνουμε

και τις απομονώνουμε



Δραστηριοτήτων συνέχεια......




Οι δραστηριότητες συνεχίζονται και εκτός σχολικού χώρου..................



Μεταφορά φυτών από το φυτώριο Αμυγδαλέζας στο σχολείο. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, Ζάρρα Ελένη και Δεκουλάκο Νίκωνα, για την άμεση ανταπόκριση και βοήθειά τους!

Με κλικ στις φωτογραφίες τις μεγενθύνουμε

και τις απομονώνουμε



επιστροφή στο σχολείο μας.......





Δημιουργία βιβλιόδεντρου




Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ιλίου – εντυπώσεις μαθητών

Με κλικ στις φωτογραφίες τις μεγενθύνουμε

και τις απομονώνουμε


Ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική αποδείχθηκε η επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο Ιλίου, το οποίο επισκεφθήκαμε στις 27 Μαρτίου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, κ. Ζάρρα Ελένη και κ. Καραγεώργο Κωνσταντίνο. Το μουσείο στεγάζεται σε έναν πανέμορφο και πολύ ζεστό χώρο, (σε μία μεσοαστική κατοικία της δεκαετίας του ‘50), στο κέντρο της πόλης του Ιλίου και λειτουργεί από το 1997. Η έκθεση του μουσείου περικλείει τον πλούτο της τοπικής λαϊκής παράδοσης, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της περιοχής των Νέων Λιοσίων (σημερινό Ίλιον), τις συνθήκες της ζωής τους, καθώς την γενική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά τους. Η διάταξη των εκθεμάτων, ο σωστός φωτισμός, η ύπαρξη ηλεκτρονικών μέσων και επεξηγηματικών αναφορών σε κάθε έκθεμα, μάς έδωσαν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε νοερά μια πλήρη εικόνα του ιδιωτικού βίου των πρώτων κατοίκων της περιοχής. Οι παραδοσιακές ενδυμασίες, τα κοσμήματα και τα προικιά, τα υφαντά, τα σκεύη καθημερινής χρήσης, έξυπνα τοποθετημένα μέσα στον χώρο, μάς μετέφεραν σε μία άλλη εποχή, βοηθώντας μας να προσεγγίσουμε την λαϊκή μας παράδοση από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα!




Άλλα δρώμενα που έχουν σχέση με την παράδοση

Εκτός από τις καθιερωμένες σχολικές γιορτές της 28ης Οκτωβρίου, της 17ης Νοέμβρη και της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Γιορτή Χριστουγέννων: Σε αυτήν συμμετείχαν 50 μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες: α. Η ομάδα χορού, όπου χοροδιδάσκαλοι ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι και ασχολήθηκαν με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, από όλη την Ελλάδα, στους συμμαθητές τους, β. Η ομάδα μουσικών, που δημιούργησε τη χορωδία του σχολείου, γ. Η ομάδα κατασκευαστών, που φιλοτέχνησε, συντήρησε και τοποθέτησε τη φάτνη του Κυρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση εθίμων του τόπου μας από την μαθήτρια Παρασκευοπούλου Κυριακή και ανάγνωση ύμνων για την Γέννηση του Χριστού μας από την θεολόγο του σχολείου μας, κ. Κουμαριανού Χριστίνα. Ακολούθησαν τραγούδια και έλαβε τέλος η γιορτή με δημοτικούς χορούς απ ΄όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης.



β) Γιορτή Αποκριάς
: Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας λόγω μεγάλης συμμετοχής των μαθητών. Ξεκίνησε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι και στη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ